Mijn naam is Eleonore de Jong (1973), (klinisch) psycholoog en BIG-geregistreerd Psychotherapeut. 

Inmiddels met ruim 20 jaar werkervaring binnen diverse soorten maatschappelijke - en GGZ- zorginstellingen (o.a. vluchtelingenwerk, psychiatrie, bedrijfspsychologie, verslavingszorg en psychotherapiepraktijken).

Ik ben in 2022 gestart met mijn eigen praktijkvoering in Amsterdam Noord. Tevens werk ik 2 dagen in samenwerkingsverband met een psychotherapiepraktijk in Amstelveen. Hier volg ik ook intervisie. 

Mijn stijl kenmerkt zich door openheid, samenwerking, nieuwsgierigheid, humor, geduld, vasthoudendheid en geloof in de mogelijkheden van eenieder om tot verandering te komen (met behoud van realisme). Ik heb speciale affiniteit met traumabehandeling. 

Opleiding

Na mijn studie klinische psychologie (1996) heb ik de opleiding tot hypnotherapeut en cognitief gedragstherapeut afgerond en diverse nascholingen gevolgd. Om nog meer verdieping te vinden en mijn eigen praktijk te kunnen voeren heb ik in 2022 de opleiding tot Psychotherapeut BIG afgerond. Hiermee ben ik BIG-geregistreerd waarmee ik voldoe aan de kwaliteitseisen vanuit de overheid en mijn zorg vergoed wordt vanuit de zorgverzekeraar. 

BIG nr.: 89930819116

Lid van VGCT (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie)

Lid NVP (Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie)

Lid LVVP (Landelijke Vereniging Vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten)

Aspirant Lid VEN (Vereniging EMDR Nederland)

 

Tramontane definitie/betekenis:

De Italiaanse benaming van de Poolster (Noordster); Noordenwind; (fig.) Zeelieden richtten zich bij het navigeren op de Tramontane om koers te houden. 'Je Tramontane verliezen'  betekent dan ook je koers kwijt zijn; in verwarring geraken. In het Frans;: perdre la Tramontane, ne plus savoir 's orienter. Therapie kan je helpen weer te leren navigeren in de door jou gewenste richting. De Tramontane - in de betekenis van Noordenwind- steekt op in de overgang van slecht naar goed weer. 

Tramontane is a classical name for a northern wind. The word has other non-wind-related senses: it can refer to anything that comes from, or anyone who lives on, the other side of mountains, or even more generally, anything seen as foreign, strange, or even barbarous. Therapie kan ook gaan over het ontdekken en waarderen van nog onbekende ('vreemde') kanten van jezelf.